Cercle de Suport 2024

El proper 4 de juny a les 18h, el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu acollirà aquest acte de captació de fons pioner a Catalunya, en el qual es presentaran tres projectes adreçats a dones i impulsats per entitats del barri.

El passat mes de març es va fer una crida des de la Fundació Tot Raval a les entitats del barri perquè presentessin projectes per al primer Cercle de Suport #SumapelRaval. Els Cercles de Suport, que s’han desenvolupat amb èxit en altres territoris, són esdeveniments de captació de fons molt efectius per reforçar comunitats mitjançant la canalització de la filantropia cap a projectes específics que milloren la qualitat de vida d’una comunitat. 

Els criteris que havien de complir els projectes eren: 

  • Àmbit d’actuació al barri del Raval.  
  • Enfortir la cultura comunitària. 
  • Generar accions que beneficiïn a les dones del barri.   
  • Estar desenvolupats gràcies a la implicació de dues o més entitats vinculades a la Fundació Tot Raval.   
  • Ser comunicables en 5 minuts.  
  • Compromís de participació activa durant l’esdeveniment. 

Dels 13 projectes presentats se’n van seleccionar 3 per participar a l’acte del proper 4 de juny:

“COSIM COMUNITATS, DISSENYEM EL FUTUR“,
Diàlegs de Dona

Projecte de costura, patronatge i confecció amb perspectiva comunitària. L’objectiu és crear una xarxa de dones cosidores, a les quals s’ensenyaran patrons de disseny i costura i se’ls oferirà un espai en el qual compartir experiències i generar projectes de manera autogestionada. Alhora vol implicar a les dones en altres activitats, com la confecció de banderoles, elements decoratius per les festes del barri o col·laborar amb les disfresses de la rua de Carnestoltes, entre d’altres. 

“ENTRE-DONES”, Gimnàs Social Sant Pau

Projecte que ofereix activitats que millorin el benestar personal i la qualitat de vida a dones en situació de vulnerabilitat, de risc de pobresa extrema i sense llar del barri de Raval i/o dones que estan en procés de recuperació d’una patologia física. Un espai de benestar i salut, on la confiança, l’escolta activa, el reconeixement de la diversitat, la seguretat i la generació de vincles socials són les eines per acompanyar a les dones en els seus processos d’empoderament individual i grupal.

“EQUITAT MENSTRUAL”, Casal dels Infants, Fundació Gavina, AEI Raval, Centre Socioeducatiu Raval de la Fundació Pere Tarrés i la dinamització de Tot Raval.

Campanya que ofereix a les joves dels centres oberts del Raval un pack de productes per la cura menstrual, així com acompanyament i formació a elles, a les seves famílies i a les seves educadores per la cura i gestió de la menstruació. Amb el suport del PASSIR (Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) i amb una mirada intercultural, es treballen, entre d’altres aspectes, com trencar tabús i mites i com establir espais segurs on parlar i preguntar sobre la cura de la menstruació. 

Aquest acte s’impulsa des de la Fundació Tot Raval, sota el paraigües del #sumapelraval, i amb el suport de The Funding Network i la Asociación Española de Fundaciones.

Programa de l’acte

GRAN TEATRE DEL LICEU (SALÓ DELS MIRALLS)
4 DE JUNY DE 2024

18:00 – 18:45hBenvinguda i pica-pica
19:00 – 21:00hPrimer Cercle de Suport #SumapelRaval presentat per la periodista Gemma Nierga i la cupletista i activista social Brigitta Lamoure

. Presentació dels 3 projectes seleccionats per part de les entitats
. Preguntes del públic sobre els projectes
. Espai de donacions (import mínim primera ronda: 30€ – segona ronda: sense mínim)
. Resultats i agraïments

Inscripcions

Reserva ara la teva plaça en aquest enllaç (aforament limitat)

Més informació:
Fundació Tot Raval
T. 934 426 868
programesftr@totraval.org

Fila 0
Núm. de compte: ES59 2100 3686 9622 0001 7667
Bizum 05337

Concepte: COSIM, ENTRE DONES o EQUITAT

Per contribucions en espècie: info@sumapelraval.org